19 Mart 2012 Pazartesi

haftanın güzellik tavsiyesi

Bloga yazmayalı beş gün oldu ancak sanki çok uzun bir süre olmuş gibi geldi bana..
Normalde haftanın güzellik tavsiyesini pazar günleri paylaşıyorum fakat bu haftaki bir gün rötarlı oldu kusura bakmayın..
Bu hafta TIRNAK bakımı için tavsiyelerim var :)
Güzel ellere sahip olmak mesele değil, mesele bakımlı olmak.. Bakımlı olmak için birinci kural temiz tırnaklar.. Tırnaklarınızı kısa tuttuğunuzda bir adım önden başlıyorsunuz çünkü kısa tırnak gerçekten hijyen açısından çok önemli ve bir bayanda daha estetik duruyor gerçi bir çok kadın uzun tırnaklı olmayı seviyor tabi renkler ve zevkler tartışılmaz :) Gündelik hayatta kullanım açısından kısa tırnak çok makbul ama arada sırada uzatmakta hoş olabilir tabi :P
Neyse bakımlı tırnakların sırrına geçelim..
Öncelikle şunu bilin ki vücudunuzda C vitamini azaldıysa tırnaklarınız güçsüzleşiyor ve çabuk kırılıyor o nedenle sorunu baştan içerden çözmeyi deneyelim yani birincisi C vitamini almaya özen gösterin bol bol portakal,limon,biber ne varsa günlük tüketimini arttırın..
 ikincisi şimdi size güzel bi tarif veriyorum:
-Derin bir kaba ılık su koyun ve içine bir limonu sıkın artı bir çay kaşığı bal ekleyin..
Bu karışımda elleriniz 20 dk kalsın..
Bu tarifi haftada bir uygulayın zaten ilk uygulamada tırnaklarınızdaki farkı hemen göreceksiniz. Tırnaklarınızdaki koyu renkli ojelerden dolayı oluşan sarımtırak rengi yok ediyor bembeyaz oluyor tırnaklar! Artı tırnaklarınız gerçekten güçleniyor.. denemesi bedava!


üçüncüsü tırnakları güçsüz olanlar için extra bakım.. Kullanacağınız tırnak cilasında muhakkak güçlendirici etkisi olsun .. Bunun için size şiddetle KALYON tırnak cilasını önerebilirim.. Hem tırnaklarınız parlasın hem de kırılmasın,sertleşsin.. Ojenin altına mutlaka her zaman sürün..






               Hadi bakalım bu hafta tırnaklara bakım yapalım  HAFTAYA YENİ TAVSİYELER :))



13 Mart 2012 Salı

anlamlı , tarz kolyeler...

Aksesuarlar herhalde her bayan için çok önemlidir.. Özellikle  kolyeler..  Ama ben genelde anlamlı kolyeler takmayı çok seviyorum bilmiyorum sizde öyle misiniz ?
Şu kolyelerin güzelliğine bakar mısınız ..

 yukarıdaki bu kolye tek ihtiyacımız bir öpücük & bir kucaklaşma anlamı taşıyor... çok hoş! bunu taktığınızda size hep 'seni seviyorum' duygusunu hatırlatacak yani o hisle takacaksınız.. böyle anlamlı bi hediye alsanız çok hoşunuza gider herhalde:)





bu kolye ise yılbaşında Kim Kardashian tarafından tasarlanmış.. Lades kemikli bu kolye gerçekten çok orjinal duruyor, benim hoşuma giden tarafı kolye ucunun yanda durması.. bu kolyeyi taktığınızda ise güzel dilekleriniz gerçekleşiyor :)




 benim favorim ise işte bu kolye.. karma.. en anlamlısı belki de ... ''what goes around comes around'' ne ekersen onu biçersin yada ne verirsen onu alırsın bu dünyada ,karma felsefesine inanlar için çok orjinal bir hediye olur dimi ! Bu kolyeyi taktığınızda size hep sevgi ve barış içinde pozitif bir dünyayı hatırlatacak.. Ne kadar pozitif olursak o kadar geri alırız ama değil mi ...

11 Mart 2012 Pazar

haftanın güzellik tavsiyesi


Geçen hafta başladığımız bu köşeye (haftanın güzellik tavsiyesi) her hafta devam edicem..
Bu hafta şu soğuk havalardan en çok nasibini alan dudaklarımıza bir tavsiyem var.
Malum hemen hemen herkesin dudakları havalardan kuruyor ve çatlıyor.  Bu nedenle yanınızdan (çantanızdan,arabanızdan...) dudak koruyucunuzu ayırmayın.



Size dudak koruyucusu olarak Blistex'i rahatlıkla önerebilirim. Kullandığım en etkili ürün diyebilirim özellikle çok kuru dudaklara bu tavsiyem. Hem de tüm ürünlerinde güneş koruması var. Yaz kış yanınızdan ayırmayın..


Dudak koruyucusu kullanmak dışında evde yapabileceğiniz şeylerde var ;
  • Yatmadan önce dudaklarınıza bal sürün; tüm gece bal dudaklarınızı nemlendiriyor , sabah kalktığınızda dudaklarınız yumuşacık oluyor.
  • Cildimize peeling yapıyoruz ancak dudaklarımı unutuyoruz. Doğal dudak peeling i olarak bir diş fırçasının üzerine esmer şeker koyun ve dudaklarınızı ovun. İşte bu kadar!!
HAFTAYA YENİ TAVSİYELERİ BEKLEYİN :))

9 Mart 2012 Cuma

saçlar çabuk uzasın diye...






Yılbaşında bir arkadaşımın hediyesi olarak kullanmaya başladığım Barcelino saç bakım yağı müthiş derecede etkili. Saçlar canlanıyor, hızlı uzamaya başlıyor, yumuşacık oluyor. Ancak bu yağı düzenli kullanmanız gerekir. Ben haftada iki kere sürüp 3 saat beklettim şimdi ise haftada üç kere sürüyorum. İçerisinde biberiye yağından tutunda defne yağına kadar her çeşit yağ var.
Kullanan tüm arkadaşlarım memnun.. deneyin yorumlarınızı bekliyorum.

***Eczanelerde ve aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz..

gülmekten kırıldım :))



son zamanlarda izlediğim en komik video diyebilirim...
sağımız,solumuz moda olunca şık'tı ,rüküş'tü ; in'di , out'du insanlar modayla kafayı yemişken durumu çok iyi hem de çok çok iyi ti'ye almış video..  her gün modunuzu yükseltmek için izleyin :))

6 Mart 2012 Salı

MİGRENE ÇÖZÜM

Çevremde kime sorsam migreni var. Işıktan,sesten,çikolatadan,rüzgardan,stresten,her birşeyden etkilenip ataklar geçirebiliyoruz.. Bazen en mutlu anlarımızı bu ağrı mahvedebiliyor. Herkes bir şekilde ilaçtan medet umuyor. Her gün yeni bir ilaç duyuyoruz ki ağrıları direkt kesen normal ağrı kesiciler yok. Ağır,yan etkili ilaçlar kullanıldığında ise bünye bağımlılık kazanıp içtiğimiz ilacın etkisi bir ay sonra sıfıra yaklaşıyor.
O nedenle artık ilaçlardan değil doğal yöntemlerden medet umalım ve deneyelim:
-Öncelikle tamamen migrenimiz olduğunu unutalım herhangi bir rüzgardan veya sesten etkileneceğiz diye korkmayalım;psikoloji her zaman ki gibi en önemli şey hayatımızda.
-Kendimizi , bünyemizi iyi tanıyalım. Ağrı nasıl ve tam olarak hangi etkileri göstererek geliyor. Bunları çözdükten sonra işimiz bir nebze kolaylaşıyor.
-Ağrı gelmek üzereyken sinyali aldığımız an onu etkisiz hala getirmemiz gerekiyor. Bunun en iyi yöntemi sizi ferahlatan yağlardan veya taşlarla yapılan masajdır.
  • Salva mentollü taş : Değdiği yeri anında ferahlatıyor. Hafif yanma hissi veriyor. Aktarlarda yada eczanelerde rahatlıkla bulabilirsiniz.





  • China oil (çin yağı) : Kokladığınızda bile etkisini hissedebileceğiniz mucize bir yağ. Değdiği anda yanma hissi verip ferahlatıyor. Belirli aktar ve eczanelerde bulabilirsiniz.

5 Mart 2012 Pazartesi

rahatlamak,sakinleşmek için; LAVANTA

Bir anda yenilenmek için en  iyi yol...
Bir arkadaşımın tavsiyesini yazıyorum sizlere:
Yarım litre suya
Yarım limon sıkalım
1 kaşık karbonat
10 damla lavanta yağı ilave edelim...
Sprey şişesine koyalım etrafı saran koku bi anda ruhumuzu temizlesin... Miss, miss....

4 Mart 2012 Pazar

haftanın güzellik tavsiyesi

Göz altındaki morluklarla çoğumuz mücadele ediyoruzdur herhalde :) Hiç olmadı muhakkak makyaj yaparken gözaltı kapatıcısını tamamlayıcı olarak kullanıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki göz etrafındaki deri çok ince ve hassas o nedenle kullanılan ürün gözaltını ve etrafını yıpratmamalı aksine beslemeli, nemlendirmeli. Bu nedenle organik olan NVEY eco'yu deneyin. Farkı kullandıkça hissedeceksiniz.


3 Mart 2012 Cumartesi

suyu karbonatlı içmek

Evet Gül Kaynak'tan ilk duyduğumda bana da ilginç gelmişti ancak denedikten sonra yararını gördüm, herkesin kiloları ile mutlaka sorunu vardır :) Gül Kaynak'ın 10 altın kuralından biri suyu karbonatlı içmek.

1 su bardağına 1 paket (5 gram) karbonat ekleyin.. Bugün ki sularınızı böyle tüketin farkı göreceksiniz. Hem yediklerinizin hazmını kolaylaştıracaksınız hem de alışkanlık haline getirdiğinizde kilo vereceksiniz...
***suyun tadında hiçbir değişiklik olmuyor rahat rahat için :))

2 Mart 2012 Cuma

'iyiki varsın'

İnsanın doğasında var beğenilme isteği... Bugün herkes yanındakinin varlığını överek başlasın güne... Haşmet Babaoğlu kalemine sağlık.
buyrun okuyun


cilt temizliği

Vücudumuzu giysi ile örtüyoruz ancak yüzümüzü hiçbir şekilde örtemiyoruz.. En çok görünen ve hiçbir şekilde örtemediğimiz cildimize peki neden iyi bakmıyoruz! Ya dersler, okul, sınavlar ya da iş stresi buna engel oluyor ne büyük hata ediyoruz aslında değil mi ? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu  tv''de akne ve sivilce problemi olan ciltler için bir kür verdi.. ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Denedim işe gerçekten yarıyor..
1 kahve fincanı DOĞAL elma sirkesi
1 kahve fincanı maden suyu
3 gün sabah akşam yüzümüze sürdüğümüz bu karışım cildi mükemmel temizliyor.
Elma sirkesi pek hoş kokmuyor ama temizlik için katlanılabilir.
***Elma sirkesine karşı bir alerjiniz olursa devam etmeyin.
http://www.saracoglu.at/