9 Nisan 2013 Salı

yeni hobim

Heyy ben yeni bi hobi edindim...!
normalde resime hiç yeteneğim yoktur o yüzden hiç ilgilenmezdim ama can arkadaşımın sayesinde şöle bi deneyim dedim,daha önce sizlere linebrush çizim programından bahsetmiştim gerçi ben eşim için yüklemiştim uygulamayı ama kendimi çizimler yaparken buldum..
sanat eserleri beklemeyin efenim tamamen viverline özgünlüğünde terazi burcunun karışık ruh halini anlatan eserler çıkıyor ortaya.. Kendime çok gülüyorum hiç bu kadar sanata sarmamıştım.
eserlerim için kendime bi tumblr hesabı açtım.. hadi bi ziyaret edin derim buraya tıklayarak.

bu benim ilk denemem ; kalbim sıkıştı :)



6 Nisan 2013 Cumartesi

cilde iyi gelen güzel tatlar var :)

Aylardır haftanın güzellik tavsiyesi vermemenin günahını çıkartıyorum ve denediğim ,çok olumlu etkiler aldığım ayrıca severek yediğim tatları paylaşıyorum... (tabi cildinize süreceksiniz )

İlk olarak şunu belirteyim çevremde herkesin bu aralar cildi ile problemleri var tavsiyeler birikince şöyle bi toplayayım dedim.

1. Kozmetik ürünlerden olabildiğince uzak duruyoruz hem temizlik hem makyaj ürünleri için söylüyorum oldu ki kullanmak zorundasınız sakın temizlemeden yatmayın siyah nokta davetiyesi çıkarmayın gereksiz yere!!


2. Şimdi daha öncede paylaştığım bir karışımı tekrarlıyorum özellikle akneli ve lekeli ciltler için.. İksirimiz maden suyu ve elma sirkesinden oluşuyor. İkisinden de bir kahve fincanı alıp bir şişeye doldurun akşam yatmadan ve sabah kalktığınızda pamukla yüzünüze sürün, bir hafta içinde etkisini görürsünüz. ( çok sivilceli cildiniz varsa günde 3 kere tekrarlayın) Alerjiniz oluşursa devam etmeyin.. Elma sirkesinin temizleyici özelliği sayesinde akne oluşumu engelleniyor ve lekeleri açıyor maden suyu da cildimizi gözenekleri sıkılaştırıyor.. Ben etkisini oldukça olumlu aldım.

3. Siyah noktalardan kurtulmaya devam diyorsak limonun etkisini geçemeyeceğim. Limonu mutfak demirbaşı olarak elinize aldığınız her an birazını burnunuza, alnınıza, çenenize kısaca cildinize şöyle bir gezdirin hafif yakar eğer alerjik bir durum yoksa devam edin hergün temizleyin cildinizde aknelerde ciddi bir kuruma olacak.(suyunu sıkıp pamuklada sürebilirsiniz tabi). Siyah noktalarla beraber cildi de kurutur unutmayın ...

4. Cildi bu kadar kuruttuk,temizledik şimdi nemlendirelim. En iyi nemlendirici muz ve baldır arkadaşlar. Haftada bir biraz muzu ezip bir çay kaşığı balla karıştırın yüzünüzde bekletin bir 20 dakika kadar. İşte doğal nemlendirici krem.
***gece yatmadan önce dudaklarınıza bal sürüp yatın sabah çatlamış kurumuş dudaktan eser kalmıyor inanın...

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar. Maden suyundan muza kadar yok yok biraz yemek tarifine döndü bazıları sevmez böyle şeyleri ancak denedikten sonra , pahalı ürünlerin yapamadıklarını yapınca , ne demek istediğimi anlayacaksınız.. Hem hesaplı , hem kolay.. Tabi bunları bir gün yapıp tepki beklemeyin cildinizden;düzenli yapın,alışkanlık haline getirin.
Ayrıca bu saydıklarımın hepsini zevkle yiyoruz :) Kim demiş bilmiyorum ama 'yemediğiniz şeyi yüzünüze sürmeyin' doğru demiş...
Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum hadi bakalım :)

4 Nisan 2013 Perşembe

dünyam netleşince..


daha bi mutluyum sanki :) gözler çizildiği için yazamadım bi türlü, bugün bi hafta oldu ve inanın çok rahatladım dünyam aydınlandı :) Şuan bu kadar rahat konuşabiliyorum, operasyon günü gözümdeki yanma ve batmadan isyanlardaydım neyse lazer yaptıracaklar varsa korkutmak istemem:)
Bloga o kadar alışmışım ki yazamadım diye kendimi suçlu hissetmeye başladım. Neyse bu suçluluktan Sezen Aksu'yla arınıyorum :) Herkese bu kadar cesur cümleler sarfetmesini dileyerek ...


Bu hafta canımın fazla acıması sebebi ile sanırım ağrılara kafayı taktım.. Daha önce Şanal Günseli'den duyduğum 'ağrıların dili' ne bir köşe yazısında da rastladım. Bedenimizde hissettiğimiz ağrıların aslında duygusal sebepleri varmış , çok enterasan geldi ve belki de doğru olabilir, en çok muzdarip olduğum şeyden başlayalım ,migrenli biri olarak :
Baş ağrısı: Değersizlik duygusu. Kendini eleştirme. Korku
Değersizlik adına bişey hissettiğimi söyleyemem ama inanın kendimi çok eleştiren bir yapıya sahibim ve hiçbir şekilde buna engel olamam.. Şöyle demek gerekmiş: ''Kendimi seviyorum ve onaylıyorum. Yaptığım şeyleri sevgiyle yapıyorum.''  Bu haftadan sonra bunu sürekli tekrarlayacağım; inanmak ve psikoloji çok önemli. Deneyin birşey kaybetmezsiniz,özellikle migrenle yaşayanlar:)

Boyun ağrıları:
Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek. İnatçılık, esnek olmamak.
Şiddetli boyun ağrısı çeken bir eşim olduğu için hemen bu ağrının sebebine baktım ve bu da tutuyor. Kendisi çok inatçı olduğu için şöyle demesi gerekmiş : ''Bir şeyi yapmanın pek çok yolu var. Esneklikle,konuyu her açıdan görebiliyorum.'' 
Okuduğum yazıda Berna Laçin diğer hastalıklarıda yazmış, buradan okuyabilirsiniz.
Bakalım sizde kendinizle alakalı birşey bulabilecek misiniz ?