6 Mart 2012 Salı

MİGRENE ÇÖZÜM

Çevremde kime sorsam migreni var. Işıktan,sesten,çikolatadan,rüzgardan,stresten,her birşeyden etkilenip ataklar geçirebiliyoruz.. Bazen en mutlu anlarımızı bu ağrı mahvedebiliyor. Herkes bir şekilde ilaçtan medet umuyor. Her gün yeni bir ilaç duyuyoruz ki ağrıları direkt kesen normal ağrı kesiciler yok. Ağır,yan etkili ilaçlar kullanıldığında ise bünye bağımlılık kazanıp içtiğimiz ilacın etkisi bir ay sonra sıfıra yaklaşıyor.
O nedenle artık ilaçlardan değil doğal yöntemlerden medet umalım ve deneyelim:
-Öncelikle tamamen migrenimiz olduğunu unutalım herhangi bir rüzgardan veya sesten etkileneceğiz diye korkmayalım;psikoloji her zaman ki gibi en önemli şey hayatımızda.
-Kendimizi , bünyemizi iyi tanıyalım. Ağrı nasıl ve tam olarak hangi etkileri göstererek geliyor. Bunları çözdükten sonra işimiz bir nebze kolaylaşıyor.
-Ağrı gelmek üzereyken sinyali aldığımız an onu etkisiz hala getirmemiz gerekiyor. Bunun en iyi yöntemi sizi ferahlatan yağlardan veya taşlarla yapılan masajdır.
  • Salva mentollü taş : Değdiği yeri anında ferahlatıyor. Hafif yanma hissi veriyor. Aktarlarda yada eczanelerde rahatlıkla bulabilirsiniz.





  • China oil (çin yağı) : Kokladığınızda bile etkisini hissedebileceğiniz mucize bir yağ. Değdiği anda yanma hissi verip ferahlatıyor. Belirli aktar ve eczanelerde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder